Over mr Sander Askamp

Ik ben advocaat en fiscalist (1975), ooit gescheiden en opnieuw getrouwd. Na mijn twee rechtenstudies (Nederlands recht & Fiscaal recht) ben ik mijn carrière gestart binnen de internationale rechtspraktijk bij Ernst & Young. Na 5 jaar ben ik overgestapt naar de bankwereld waar ik mijn specialisme verder uitbreidde op het gebied van fiscaal- en ondernemersrecht. Vervolgens ben ik mijn eigen praktijk als familierecht advocaat en fiscalist begonnen met als specialismen scheiden voor ondernemers en complexe kinderzaken waarbij sprake is van een moeizame omgangsregeling, ouderverstoting of oudervervreemding.

Naast mijn expertise als advocaat en fiscalist heb ik ook de nodige praktijkervaring. Ik ben zelf ondernemer, ooit gescheiden, heb een internationale vastgoedportefeuille, privacy structuren opgezet en ben ik er succesvoller uitgekomen na mijn scheiding. Behalve de uitoefening van mijn praktijk ben ik ook maatschappelijk betrokken. Ik ben (mede)oprichter van Alpe d’HuZes, Ven2-4Cancer en Inspire2live. In 2010 ben ik uitgeroepen tot meest betrokken Young Professional van NL door Stichting Laluz met het project Alpe d’HuZes. Ik heb jarenlang gefietst voor de kankerbestrijding. Het geld wordt gebruikt om kankerpatiënten optimaal te ondersteunen en de mogelijkheid te geven goed, gelukkig en gezond te leven met kanker. Ook in juni 2020 zal ik weer deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Iedereen kan het ultieme geluk ervaren, dat ontstaat door het beste van jezelf te geven voor anderen. Opgeven is geen optie!

Ik ben zeer pragmatisch, direct en efficiënt in mijn aanpak. Ik zeg dikwijls tegen mijn cliënten: “ik wil zo snel mogelijk van je af zijn”. Hiermee bedoel ik dat ik niet van “pappen en nathouden” houd en geen (onnodige) lange relatie wil onderhouden.  Wèl als ondernemer wil ik je behouden en begeleiden als jouw persoonlijke advocaat en fiscalist (zie hiervoor ook mijn lidmaatschap “SA m’n beter ondernemen) maar niet als het gaat om jouw scheiding.

Door mijn directe en efficiënte stappenplan en het steeds houden van de helikopter view over de zaak stuur ik je naar “vaste land in plaats van dat ik je laat dobberen op het water”. Ik ben de enige echtscheidingsadvocaat in Nederland die tevens erkend (NOB) belastingadviseur is. Ik ben door mijn eigen echtscheiding ervaringsdeskundige en kan je de meest gemaakte “valkuilen” doen voorkomen. Ik ben zelf vader van 2 kinderen en stiefvader van 3 kinderen van mijn huidige vrouw.